طبق ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان، دولت موظف است کمک هزینه معیشتی به میزان حداقل دستمزد به معلولیت بسیار شدید یا شدید و واجدالشرایط که فاقد شغل و درآمد هستند پرداخت کند. این قانون در اسفند سال ۱۳۹۶ تصویب و در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ برای اجرا، ابلاغ شد.
روزنامه اینترنتی «فراز» ابعاد این موضوع را با «بهروز مروتی» رئیس کمپین معلولان بررسی کرده است.
رئیس کمپین معلولین در ارتباط با اجرایی نشدن ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان میگوید: «دولت از اردیبهشت سال ۹۷ که این قانون ابلاغ شده آن را اجرا نکرده است. تنها کاری که دولت برای رد گم کنی انجام داده، پرداخت مبلغ ۲۷۳ هزار تومان به جای حداقل دستمزد به یک سوم از مشمولان است. این مبلغ در سال گذشته ۲۲۰ هزار تومان و در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۲۰۰ هزار تومان بوده است».
او ادامه میدهد: «این حداقل دستمزد در سال جاری باید مبلغی بالغ بر ۵ میلیون و ۳۰۸ هزار تومان باشد. اما دولت فقط چیزی حدود ۵ درصد آن مبلغ که ۲۷۳ هزار تومان است، آن هم به یک سوم معلولین پرداخت میکند».
بهروز مروتی در ارتباط با تجمع اعتراضی معلولین میگوید: «اولین دوره تجمعات سراسری معلولان در اعتراض با عدم اجرایی قانون حمایت از حقوق معلولان ماده ۲۷ از ۱۰ اردیبهشت شروع شده است. تا کنون هیچ نتیجهای نگرفتهایم. در چند روز گذشته در تهران روبهروی سازمان برنامه و بودجه تجمعی برگزار شد. این اعتراض به تجمع معلولین مقابل بهزیستی دیواندره نیز مرتبط بوده است».
او ادامه میدهد: «این اعتراضها هفته گذشته از کرمانشاه، ساری، قم، مشهد، کرمان و شهرهای دیگر شروع شد. تجمع دیواندره که در تاریخ ۲۵ بهمن اتفاق افتاد، منجر به دیدار معلولین با محمدمهدی ترابیان، معاون امنیت سیاسی فرمانداری دیواندره شد. او با مدیر کل بهزیستی استان کردستان تماس گرفت و قرار شد جلسهای دو ساعته با استاندار، برای معلولین هماهنگ شود. این تجمعها از یکشنبه هفته آینده نیز همچنان برقرار است».
بیشتر بخوانید:
پول ۶۰۰ ویلچر معلولان، خرج پاداش بهزیستی شد!
مروتی در پایان در ارتباط با خرید ویلچر معلولان میگوید: «به افرادی که دارای شرایط باشند مبلغی حدود ۳ الی ۴ میلیون تومان برای خرید یک ویلچر معمولی و برای ویلچر برقی چیزی حدود ۸ میلیون تومان پرداخت میشود. اما پرداخت این مبلغ هر سال نیست و هر ۵ سال یک بار به خانوادهها برای خرید ویلچر هزینه داده میشود. مشکل اینجا است که حتی این ویلچرها نیز، معمولا بیکیفیت و بدون استاندارد هستند که باعث به وجود آمدن عوارض ثانویه برای معلولان میشود».
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟